top of page

Készülék javítások menete


Garanciális javítás

 

A garanciális javítás törvényileg szabályozott, mely 2021.január elsejétől változott. A termék árától függően a jótállási idő 1, 2 vagy 3 év

A jótállás időtartama a termék árától függvényében változik:

 

  • 10 000 forintot elérő, de 100 000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár esetén 1 év

  • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 2 év

  • 250 000 forint eladási ár felett 3 év..

A meghibásodott készülék javítását a szerviznek 30 napon belül el kell végeznie. Amennyiben nem sikerül ezen időn belül a hibát elhárítani, jogosult vagy a készülék cseréjére vagy a vételár visszafizetésére, melyet ott tudsz érvényesíteni ahol a terméket vásároltad. Ugyanez a helyzet, ha negyedszer is elromlik a termék.

 

Fontos, hogy ha akciósan vetted a terméket, akkor ezt az összeget fogod visszakapni, így lehet, hogy csak nagyobb összegű ráfizetéssel tudod megvásárolni ugyanazt a terméket.

 

A csomagolás megőrzése nem kötelező jótállás érvényesítéséhez. Mi viszont azt javasoljuk, hogy jobb megtartani a készülék dobozát. A gyári dobozban még szállítás közben sem tud megsérülni készüléked.

 

10 kg súly feletti garanciális termékek szállítása ingyenes, mindenképp tájékozódj a szerviznél vagy a boltban ahol vetted. (Itt a csomagolásról neked kell gondoskodnod)



Garancián túli, fizetős javítás


Minden javítás előtt bevizsgálás történik. A bevizsgálás után tudjuk megmondani, hogy pontosan mely alkatrészek hibásodtak meg, ezért nem tudunk telefonon pontos árajánlatot adni. Érdemes minél részletesebben leírni, hogy milyen hibákat tapasztalsz, ez nagy segítség a szervizes kollégának és lerövidítheti a javítási időt.

 

Nem garanciális javításoknál a költséghatékonyság elve szerint alkatrész szinten szervizeljük a készülékeket.

 

Bevizsgálás/ árajánlat után, eldöntheted, hogy kéred-e a javítást vagy sem.

Amennyiben javítunk – alkatrész és munkadíj kerül felszámításra. Ha nem javítunk, ez esetben csak a bevizsgálási díjat kell megfizetni (sajnos akármennyire is szeretnénk, nem mindent lehet gazdaságosan megjavítani)

 

Vállalási határidőnk sok tényezőtől függ, de általában 14-18 munkanap alatt mindent meg tudunk javítani. A vállalási idő függ a készülék bonyolultságától, az alkatrész ellátottságtól.

 

Természetesen fizetős szerviz szolgáltatásainkra is garanciát vállalunk!

46 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page