top of page

Miért javíttassunk?


Az elmúlt, több, mint 30 évben számos olyan hifi berendezés került piacra melyek

hangminősége vetekszik a mai erősítőkkel. Bár szolgáltatásokban (HDMI, Wifi,

bluetooth) elmaradnak, de hangminőségben sokszor jobbak elődeiknél. A használt hifi piac népszerű, ma már egész jó áron beszerezhetőek gyerekkorunk hőn áhított

erősitői, lejátszói.


No, de miért javíttassunk?

Először is értékmentés. Sok esetben némi felújítással egy jó szakember szinte újjá tudja varázsolni a nagypapa régi lemezjátszóját vagy a szülők régi hangfal szettjét. 


Másodsorban környezetbarát és költséghatékony:  Sajnos a "dobd el és vegyél újat" szemlélet egyre inkább teret nyer, nem vesszük figyelembe milyen káros környezeti hatásokkal jár ez. Sok esetben nem is olyan súlyos a probléma, mint gondolnánk. Egy hibás hangfal peremezése, pár kontakthiba elhárítása, egy általános felújítás sem kerül annyiba, mint egy új készülék. A nagyobb márkák sok-sok évig biztosítanak alkatrészeket modelljeikhez, így attól sem kell tartanunk, hogy megváltozik szeretett gépünk hangja vagy minősége.




Az újabb modellek tartóssága ma már jóval kevesebb, jó esetben  6-8 év, ellenben jó esetben véd a két-három év garancia (tudtad, hogy Magyarországon van az egyik legszigorúbb szabályozás a garancia érvényesítésnél? Erről bővebben itt olvashatsz link).


Hátrány, hogy szolgáltatásban kevesebbet tudnak a régi darabok, de ma már erre is van megoldás. Nem minden esetben kell lemondanunk az új kényelmi szolgáltatásokról sem, hiszem számos kiegészítőt vásárolhatunk, mint például a bluetooth adapterek, melyek könnyen csatlakoztathatók még a régebbi rendszerekhez is. 


Ezeket a szempontokat figyelembe véve azt hiszem, mindenképpen megéri javíttatni.


Akár javíttatni szeretnél, akár új vagy használt készülékek vásárlásán gondolkozol, keress minket. A Hangszóróbolt munkatársai nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek, ennek is köszönhető az, hogy működési időnk alatt vezető piaci szerepet értünk el, melynek megtartása egyik legfőbb célunk. Ennek érdekében munkatársaink szakmai képzése folyamatos és ellenőrzött.

95 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page